Groot en compleet assortiment
Isolatie-materialen.nl

Ecologische isolatie

Wil je jouw woning op een duurzame manier isoleren? Dat snappen we, de populariteit van ecologische isolatie neemt namelijk enorm toe. Naast dat het isoleren van je woning een duurzame maatregel is, doe je daar een schepje bovenop door voor ecologische isolatie te kiezen. Dit levert dubbel voordeel op en is natuurlijk extra milieuvriendelijk, want deze isolatiematerialen komen voor hergebruik in aanmerking. Bijvoorbeeld door de ecologische materialen te composteren of te recyclen.

Ecologische isolatie categoriën

Dakisolatie

Dakisolatie is een essentieel onderdeel van een goed geïsoleerd huis. Warmte stijgt namelijk op, en zonder dakisolatie gaat er veel warmte verloren. Door je dak te isoleren met ecologische materialen, zoals houtvezel isolatie of vlas isolatie, kun je flink besparen op je energierekening. Bovendien zorgt de juiste dakisolatie voor een comfortabelere leefomgeving, omdat het de temperatuur in huis beter reguleert.

Muurisolatie

Muurisolatie is een andere belangrijke stap om warmteverlies in je woning tegen te gaan. Er zijn verschillende ecologische isolatiematerialen beschikbaar voor muurisolatie, zoals cellulose isolatie en hennep isolatie. Deze materialen worden in de spouwmuur aangebracht en zorgen voor een goede thermische isolatie. Hierdoor blijft je huis in de winter warm en in de zomer koel. Daarbij bespaar je flink op je energierekening.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een effectieve manier om de kou vanuit de kruipruimte buiten te houden en de warmte binnen te houden. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabelere vloer, maar ook voor een beter geïsoleerde woning. Ecologische isolatiematerialen, zoals houtwol isolatie en schapenwol isolatie, kunnen gebruikt worden voor vloerisolatie en dragen bij aan een duurzame leefomgeving.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie is van belang om optrekkend vocht en kou vanuit de grond tegen te gaan. Het isoleren van de kruipruimte met ecologische materialen, zoals vlas isolatie of hennep isolatie, kan helpen om vochtproblemen te voorkomen en de warmte in huis te behouden. Dit draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een gezonder binnenklimaat.

Soorten isolatie

Door de stijgende vraag zijn er bovendien steeds meer mogelijkheden op het gebied van ecologische isolatie en neemt de betaalbaarheid toe. Ontdek welke ecologische isolatiematerialen er allemaal zijn, bekijk prijsindicaties en maak kennis met de unieke en onderscheidende eigenschappen.

  • Cellulose isolatie
  • Houtwol isolatie
  • Kurk isolatie
  • Hennep isolatie
  • Schapenwol isolatie
  • Vlas isolatie
  • Katoen isolatie
  • Houtvezel isolatie

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie is een van de mogelijkheden op het gebied van ecologische isolatie. Dit isolatiemateriaal bestaat uit papiervlokken en is uitermate betaalbaar. De prijs komt gemiddeld uit tussen € 15,- en € 20,- per vierkante meter. De isolerende waarde is te vergelijken met die van steenwol of rotswol. Cellulose isolatie is bij uitstek geschikt voor muurisolatie, zoals bij houtskeletbouw, maar niet toe te passen in vochtige situaties.

Houtwol isolatie

Houtwol is materiaal dat perfect is voor ecologische isolatie en ideaal om als vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie te gebruiken. Het isolatiemateriaal is gebruiksvriendelijk te verwerken en isoleert niet alleen thermisch, maar ook akoestisch. Je betaalt per vierkante meter voor houtwol isolatie gemiddeld een bedrag tussen € 20,- en € 25,-.

Kurk isolatie

Kurk isolatie is ideaal om als thermische en als akoestische isolatie te verwerken. Er zijn kurkplaten beschikbaar om muren, vloeren en daken mee te isoleren. Een belangrijk kenmerk van kurk isolatie is dat er sprake is van vochtwerende eigenschappen. Bovendien heeft het materiaal een lange levensduur. De gemiddelde prijs bevindt zich tussen € 20,- en € 25,- per vierkante meter.

Hennep isolatie

Hennep isolatie is een van de ecologische isolatiematerialen die sterk in opkomst is. Het milieuvriendelijke materiaal kenmerkt zich door de 100% composteerbaarheid na gebruik. De vezels van hennep zijn qua structuur als houtachtig te kenmerken en je past hennep isolatie zowel toe bij muren en daken maar ook voor vloeren. Dit isolatiemateriaal kan je echter niet gebruiken in een vochtige ruimte, zoals een badkamer. De prijs komt gemiddeld uit op € 15,- tot € 20,- per vierkante meter.

Schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijkheid bij verwerking van het materiaal. Daarnaast voorziet deze ecologische isolatie in een hoge warmteopslag en is er sprake van luchtzuiverende eigenschappen. Schapenwol komt na gebruik voor recycling in aanmerking. Je betaalt voor schapenwol isolatie per vierkante meter tussen € 20,- en € 25,-.

Vlas isolatie

Vlas isolatie komt voort uit restanten van linnen, is volledig natuurlijk en voor 100% herbruikbaar. De warmteopslagcapaciteit is uitstekend en levert je een aangenaam wooncomfort en een besparing op je energierekening op. Vlas isolatie is schimmelbestendig en vochtregulerend en toe te passen als vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie. Dit is een vorm van ecologische isolatie die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, zoals in vlasdekens en vlasplaten. Je betaalt inclusief de plaatsing gemiddeld een prijs vanaf € 40,- tot € 80,- per vierkante meter.

Katoen isolatie

Katoen isolatie is gemaakt van gerecycled katoen, zoals van ingezamelde kleding. Bij het verwerken van de kleding tot katoen isolatie, is er sprake van het toevoegen van een bindende vezel. Dit om het materiaal tot bijvoorbeeld een isolatiedeken te smelten. Je profiteert bij katoen isolatie van een hoge isolatiewaarde en van uitgebreide toepassingsmogelijkheden. Katoen isolatie is geschikt om je dak, vloer en muren thermisch te isoleren en werkt bovendien geluiddempend. Dit is een goedkope ecologische isolatie oplossing met een prijs vanaf € 7,- per vierkante meter.

Houtvezel isolatie

Houtvezel isolatie is net als katoen isolatie een van de goedkopere ecologische isolatiematerialen. De kosten zijn nagenoeg hetzelfde met een prijs vanaf ongeveer € 7,- per vierkante meter. De houtvezels zijn afkomstig van restmaterialen uit houtzagerijen, waarbij er voor de verwerking tot isolatiemateriaal doorgaans geen gebruikgemaakt wordt van chemische stoffen. Houtvezels zijn herbruikbaar, milieuvriendelijk en duurzaam. Dit isolatiemateriaal voorziet in thermische en akoestische isolerende eigenschappen en is gemakkelijk te verwerken. Je gebruikt houtvezels als isolatiemateriaal voor het dak, vloer, muren en zelfs buiten.

Meer weten over ecologische isolatie?

Heb je een vraag of wil je meer weten over ecologische isolatie, neem dan gerust contact met ons op via 0182 7006 10 of info@isolatie-materialen.nl.

Recentelijk bekeken producten