Op werkdagen voor 14:00 besteld, morgen in huis
Isolatie-materialen.nl

Dakisolatie

Om warmteverlies te verminderen en een verbeterde energie-efficiëntie te bereiken, is het een slimme keuze om je dak te isoleren. Isolatie-materialen.nl biedt een ruim assortiment aan isolatiematerialen die je zelf gemakkelijk installeert. Onze materialen zijn van hoge kwaliteit en je profiteert daarnaast altijd van onze voordelen:

  • Ruim assortiment aan isolatiematerialen
  • Vandaag besteld = morgen in huis
  • Altijd deskundige hulp van onze specialisten
  • Mogelijkheid tot huren van isolatiemachines

Dakisolatie binnenzijde

Het isoleren van een dak aan de binnenzijde biedt belangrijke voordelen wanneer een volledige dakrenovatie niet wenselijk is. Deze methode laat de externe dakstructuur onaangeroerd. Het risico op foutieve plaatsing is minimaal en er is aanzienlijk minder warmteverlies, wat resulteert in een comfortabelere leefomgeving en lagere energiekosten.

Bekijk dakisolatie binnenzijde

Schuin dak isolatie

Isolering van schuine daken vindt vaak plaats vanuit de binnenkant. Veelgebruikte isolatiematerialen zijn PIR, steenwol, glaswol, minerale wol en houtvezel, waarbij afdekking mogelijk is met behulp van gipsplaten. Voor elke specifieke behoefte bieden we maatwerkoplossingen. Een andere optie is het gebruik van plaatmateriaal zoals gips, verlijmd met isolatieplaten. Deze materialen bieden niet alleen verbeterde thermische prestaties en comfort, maar verhogen ook de waarde van het pand.

Bekijk schuin dak isolatie

Zolderisolatie

Zolderisolatie is een van de effectiefste maatregelen om energie-efficiëntie in een huis te verhogen, met potentiële energiebesparingen van 25 tot 30%. Deze aanpassing verbetert niet alleen de thermische prestaties, maar verhoogt ook het wooncomfort aanzienlijk. Bovendien maakt zolderisolatie de ruimte aantrekkelijker voor gebruik als leefruimte, dankzij een verbeterd binnenklimaat. De meest gekozen materialen zijn glaswol, steenwol, en schuimplaten.

Bekijk zolderisolatie

Een open zolderruimte waar zowel het schuine dak als de vloer geïsoleerd is.

Geschikte materialen voor dakisolatie

Bij Isolatie-materialen.nl haal je alle benodigdheden in huis voor een effectieve isolatie van jouw dak. De keuze van het isolatiemateriaal hangt af van verschillende factoren, waaronder het type dak, de beschikbare ruimte, het budget en de gewenste isolatiewaarde. We raden aan om je dak te isoleren met een van de volgende materialen:

Het belang van dakisolatie

Dakisolatie heeft vele voordelen en speelt een grote rol in energiebesparing, kostenbesparing en comfort. De isolatie minimaliseert het warmteverlies in huis en vermindert de energiekosten aanzienlijk in zowel de zomer als winter. Daarnaast kun je kiezen voor zelfinstallatie, waardoor je bespaart op installatiekosten. Bovendien profiteer je van subsidies voor het verduurzamen van je woning, wat het nog aantrekkelijker maakt voor je portemonnee. Tot slot kan dakisolatie zorgen voor een verbeterde geluidsisolatie en een verhoging van je pandwaarde op de langere termijn.

Ventilatie na dakisolatie

Ventilatie is een essentieel aspect van dakisolatie en speelt een cruciale rol bij het voorkomen van vochtproblemen. Na het aanbrengen van dakisolatie is het belangrijk om de juiste ventilatietechnieken toe te passen om vochtophoping te voorkomen. De correcte installatie van voldoende ventilatieopeningen zorgt voor noodzakelijke luchtstromen die watercondensatie beperken en daarmee de vorming van schimmel en aantasting van het isolatiemateriaal tegengaan.

Het gebruik van isolatiefolies en het behouden van ruimte tussen de dakconstructie en het isolatiemateriaal, zijn belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal droog blijft.

Dakisolatie subsidie

Aanvragen van een subsidie voor de verduurzaming van je huis is mogelijk bij het plaatsen van dakisolatie. Wanneer je besluit je dak te isoleren, zijn er specifieke richtlijnen verbonden aan het verkrijgen van subsidie. Om in aanmerking te komen, moet de plaatsing van het isolatiemateriaal gebeuren door een professioneel bedrijf. De specifieke voorwaarden voor dakisolatiesubsidie omvatten een subsidiebedrag van € 30,- per vierkante meter, met een minimum oppervlakte van 20 m² en een maximum van 200 m². Bekijk voor de meest actuele informatie over subsidies en de kwalificerende materialen de richtlijnen van de Rijksoverheid of RVO.

Huur een machine voor dakisolatie

Bij Isolatie-materialen.nl kun je niet alleen isolatiematerialen aanschaffen, maar ook isolatiemachines huren. Hiermee isoleer je zelf zonder gedoe je woning. We leveren de benodigde isolatiemachines bij je thuis en halen ze weer op zodra je klaar bent met de isolatie. Bij Isolatie-materialen.nl hebben we dus écht alles voor het isoleren van je woning.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over het plaatsen van dakisolatie? Het vakkundige team van Isolatie-materialen.nl helpt je graag. Neem contact op via 0182 70 06 10 of vul het onderstaande contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Recentelijk bekeken producten